Academie voor muziek-woord- en dans

Van het 3de leerjaar tot het 6de middelbaar volgde ik eerst dictie en nadien ook toneel bij de academie voor muziek-woord- en dans te Genk. Door mijn gepassioneerde leerkrachten ben ik beginnen nadenken over mijn verdere studiekeuze. Ik wilde graag met kinderen werken en spraak en taal boeiden me enorm. Daarom heb ik toen de keuze gemaakt om logopedie te gaan studeren. De dictielessen heb ik gedurende deze opleiding dan ook goed kunnen gebruiken. Zowel bij dictie als bij toneel had ik medestudenten van ongeveer dezelfde leeftijd en volwassen personen. De academie geeft zowel jong en oud de kans zich te ontplooien.

De bibliotheek

Het gebouw van de nieuwe bibliotheek vind ik heel erg mooi. Ook de extra ruimtes die aanwezig zijn zoals het verteltheater voor de kinderen, de ruimtes waar studenten kunnen studeren en de inkomhal waar iedereen de krant e.d. kan lezen vind ik heel aantrekkelijk. Zo blijft de stad investeren om mensen samen te brengen.

Station

Als ik aan het station denk, denk ik aan de 5 jaar waarin ik elke week de trein nam van Genk naar Gent. Ik heb veel leuke momenten beleefd op de trein, zo heb ik er o.a. mijn vriend beter leren kennen. Maar ik denk ook aan de vele vertragingen, aan het lange wachten en aan de moeilijkheden die mijn ouders steeds ondervonden om mij te komen brengen en halen. Maar er zitten niet enkel studenten op de trein, er komen ook veel toeristen met de trein naar onze stad. Het station is het eerste gebouw dat deze toeristen van Genk te zien krijgen. Ons station geeft momenteel een vertekend beeld van onze prachtige stad. Daarom zou ik er graag mee voor willen zorgen dat de stationsomgeving vernieuwd wordt. Dat het een mooie locatie wordt in het centrum, maar nog belangrijker dat er een goede toegankelijkheid is van het station zelf!

Jeugdbeweging

De jeugdbeweging ligt me nog steeds nauw aan het hart. Ik ben 11 jaar lid geweest en 4 jaar leiding, waarvan 1 jaar als hoofdleiding bij chiro Bret-Gelieren. Jeugdbeweging over het algemeen vind ik persoonlijk belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Ze leren met elkaar spelen, leren buiten spelen, kortom veel sociale vaardigheden worden hier ontwikkeld. Graag zou ik ernaar streven dat de verschillende verenigingen nog meer gaan samenwerken. Op die manier kan ervaring en informatie gemakkelijker aan elkaar doorgegeven worden.

C-mine en Thor

De laatste jaren is de stad bezig geweest met de mijngebouwen te vernieuwen. Zo werd C-mine ontwikkeld om de creativiteit van de mensen te stimuleren en mensen samen te brengen. Nu gaat de stad ook investeren in het nieuwe wetenschapspark Thor dat ontwikkeld zal worden op het mijnterrein van Waterschei. Het wetenschapspark zal werk kunnen bieden voor ongeveer 4000 à 6000 personen. Ik sta volledig achter dit project want ik wil de vlucht van jong talent uit Genk stopzetten. Ik wil ernaar streven dat er meer mensen in Genk blijven wonen en werken.

Betaalbaar wonen

Zelf ben ik samen met mijn vriend nu al een jaar op zoek naar een betaalbare woning in Genk. Ik heb al verschillende pistes bewandeld zoals me op een lijst inschrijven in het stadhuis, zelf op zoek gaan via het internet e.d. Zo heb ik aan den lijve ondervonden dat het niet eenvoudig is om als jong koppel aan een droomhuis te geraken. Daarom wil ik dat er de mogelijkheid bestaat om goedkopere huizen en bouwgronden aan te bieden aan jonge koppels en gezinnen zodat zij in Genk kunnen blijven wonen.

Start to…!

De “start to…” projecten spreken me enorm aan. Op die manier kan je een sport op korte tijd goed leren kennen en kan je weten of het al dan niet iets voor jou is. Zo heb ik dit jaar de lessen van start to tennis gevolgd bij KTC Rapid in Waterschei. De liefde voor tennis is gegroeid en ik zou graag nog wat extra lessen volgen om mijn tennisvaardigheden te verbeteren. Een ander succesverhaal is start to run met mijn mama. Mijn mama volgde enkele jaren geleden deze lessen. Ondertussen loopt ze nog steeds met dezelfde vriendin die ze heeft leren kennen tijdens deze lessen. Op die manier blijf je de sport ook volhouden. Mijn doel is jong en oud nog gemakkelijker kennis te laten maken met sporten en op die manier iedereen meer te laten bewegen. Ook zou ik de “start to…” projecten ook willen uitbreiden naar niet sport gerelateerde items… Zo kan iedereen verschillende activiteiten ontdekken en hopelijk een nieuwe hobby vinden.